Aanmelden voor de ITK

De Internationale Taalklassen (ITK) zijn bedoeld voor kinderen van 7 tot 12 jaar die korter dan een jaar in Nederland wonen, en de taal niet of nauwelijks beheersen. Ook voor 6-jarigen is inschrijving mogelijk, maar dit zal gebeuren in overleg met de ouders na een eventuele intake. Kinderen die ouder zijn dan 12 jaar kunnen terecht op het Da Vinci College ISK

Het plaatsen van leerlingen die in aanmerking komen voor de internationale klassen is in de regio Leiden centraal geregeld. De coördinator van de ITKs zorgt o.a. voor de voorlichting naar de ouders en andere betrokkenen en coördineert de plaatsing van de leerlingen, ook organiseren we regelmatig (online) informatiebijeenkomsten. 
 

HOE WERKT PLAATSING? 

Leerlingen worden in principe geplaatst in de Taalklas van de school die het dichtst bij het huisadres is. Dit is echter niet altijd mogelijk. Ouders kunnen een voorkeur opgeven en indien mogelijk wordt daar rekening meegehouden. Over de plaatsing wordt niet gecorrespondeerd. Na bijwonen van de informatiebijeenkomsten zal het aanmeldingsformulier verstuurd worden. 
 

CONTACT VOOR AANMELDING

Wilt u een leerling aanmelden?  Vul onderstaand formulier dan in om deel te nemen aan het eerstvolgende webinar. U krijgt dan informatie over de opzet van de klassen en vervolgens wordt het aanmeldformulier verstuurd.

Liever direct contact of een andere vraag? Stuur een mail naar: info@nieuwkomersonderwijsregioleiden.nl. De coördinator van de Internationale Taalklassen is Patrick Geirnaert.

Deelname informatie sessie (webinar)